Cursus Terreinrijden & voertuigbeheersing SUV/4X4

Een leerzame off-road rijtraining voor de SUV/4×4 . Hierbij komen alle aspecten van het terreinrijden aan bod in theorie en praktijk. De theoretische uitleg over de werking van de verschillende dynamische rijsystemen zoals ABS, ETC, CBC, ESP, DSC, de werking van de versnellingsbak en de eventuele luchtvering van de auto. De praktijktraining met o.a. het rijden op verschillende ondergronden, rijtechnieken, omgang met het voertuig, klimmen/dalen, het veilig gebruiken van de lier, het gebruik van rijplaten, sleep en reklint, hi-lift en airjacks, recovery van het voertuig na ingraving, rivieren oversteken, sporen rijden etc.

Van de Chevrolet Captiva, Range Rover Sport, Hummer 3, tot de BMW X5 en Discovery 3. Van de Volkswagen Touareg, Land Rover Defender, Toyota 100 tot de Porsche Cayenne, etc. U krijgt een degelijke uitleg over hoe alle systemen werken en u gaat het geleerde ook zelf in praktijk brengen.

Deelname met eigen auto.

Bent u geïnteresseerd om aan een van deze cursussen deel te nemen dan kunt u zich aanmelden of een offerte aanvragen bij het IVVN.