Kanteltraining Oplegger N86(1)

Veilig rijden met de (Tank)oplegger

Ieder jaar kantelen ongeveer 100 vrachtauto’s. De hoofdoorzaak is een combinatie van te hoge snelheid in bochten en een verminderd contactgevoel van de chauffeur met de weg. De bewegende of hangende lading in een (tank)oplegger vergroot de kans op kantelen. De gevolgen voor het milieu, verkeer en de daaruit voortvloeiende kosten laten zich gemakkelijk raden. De training Veilig Rijden met de (Tank)oplegger zorgt voor meer bewustwording bij chauffeurs.

Voor wie?
Chauffeurs die rijden met een (tank)oplegger en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C en rijbewijs E bij C.

Resultaat
Deelnemers worden bewust gemaakt van de beperkingen van het rijden met een (tank)oplegger. Ze krijgen meer vaardigheid in het vermijden van onveilige handelingen en zijn in staat beter te anticiperen op onveilige verkeerssituaties.

Overzicht cursusdag
Onderdeel 1
Veiligheidsinstructie en theorie over lading en voertuig.

Onderdeel 2
Praktijkgedeelte ( I) – Spiegelafstand en het stellen van spiegels – Remdosering en remtechniek bij diverse snelheden – Techniek van de (tank)oplegger in de praktijk – Manoeuvreeroefening en voertuigbeheersing – Bochtentechniek – Werking van ESP (elektrisch stabiliteitsprogramma).

Onderdeel 3
Praktijkgedeelte (II) – Bij de invulling van het derde onderdeel wordt rekening gehouden met de achtergrond van de deelnemers.

Locatie
De volgende locatie is voor deze training beschikbaar:
Lelystad en Weeze (Duitsland)

Duur
Deze training duurt 2 dagdelen.

Certificering
U krijgt een certificaat op naam. Deze training is gecertificeerd voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95) en telt mee voor 7 uur theorie.

Voorwaarden
Het tarief dat voor u wordt vastgesteld is exclusief BTW en aanmeldkosten CCV (alleen personen geboren na 30-06-1955 worden aangemeld). Uw lunch en certificaat zijn bij de prijs inbegrepen. Onze Algemene Voorwaarden zijn op alle overeenkomsten van toepassing.

Groepsgrootte
9 tot 15 personen per groep.