Nascholing chauffeurs

Wetgeving noodzaakt u de nascholing chauffeurs goed en adequaat te regelen. De EU nascholingswet bepaalt dat vanaf 10-09-2009 vrachtwagenchauffeurs met een chauffeursdiploma verplicht zijn nascholing chauffeurs te volgen om het chauffeursdiploma te mogen blijven behouden. Vanaf 1 maart 2009 gelden de gecertificeerde trainingen al voor deze certificering.

Partner in nascholing chauffeurs
IVVN geeft aan CCV door dat de chauffeur de verplichte nascholing chauffeurs heeft gevolgd. Wanneer totaal 35 uur is gevolgd, geeft CCV aan het RDW door dat de chauffeur voldoet aan de verplichtingen. RDW geeft dit vervolgens door aan de gemeente. De chauffeur kan dan bij de plaatselijke gemeente op het nieuwe rijbewijs de Code Vakbekwaamheid achter de voertuigcategorie met einddatum laten zetten. De code vervangt het papieren chauffeursdiploma. Het rijbewijs heeft dan een geldigheid van maximaal 5 jaar. Houd goed de verloopdatum van het rijbewijs in de gaten. Overheidsdiensten kunnen bij verkeerscontroles op nascholing chauffeurs checken via het CCV.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruime ervaring in nascholing chauffeurs
IVVN is voor de verplichte nascholing chauffeurs een erkende opleidingspartner. We beschikken over ruime ervaring in diverse transportopleidingen. Door onze ervaren en gecertificeerde instructeurs is de kwaliteit van onze opleiding bijzonder hoog. Ons verkeersveiligheidinstituut heeft een zeer professionele baan die zes dagen in de week geopend is. Daarnaast vindt onze nascholing chauffeurs deels plaats op de openbare weg.

Nascholing chauffeurs: elke vijf jaar
Overigens is nascholing chauffeurs verplicht voor chauffeurs die geboren zijn na 1955. Ze zijn verplicht elke 5 jaar 35 uur nascholing voor chauffeurs te volgen. Dit kan in één jaar of verspreid over 5 jaren, met een minimum van 7 uur per cursus. Er zijn geen examens verbonden aan deze nascholing chauffeurs. Het is verplicht om minimaal één praktijktraining van 7 uur te volgen. Starten is mogelijk vanaf de eigen locatie. Meer weten over nascholing van chauffeurs, neem dan snel contact op.

Kosten nascholing code 95
De kosten voor de nascholing code 95 zijn afhankelijk van het aantal deelnemers aan de trainingsdagen.
Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs. 0297-513363.