Bestelwagentraining

Rijden in een bestelauto is een zaak van gewicht. Immers, de lading en de manier waarop de auto is beladen bepalen in belangrijke mate het rijgedrag.

Doel training

De doelen van deze training zijn het perfectioneren van de rijstijl, verminderen van het risicogedrag en het verbeteren van het verkeersinzicht.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die regelmatig in een (beladen) bestelauto rijdt.

Inhoud training

De training begint met een korte klassikale uitleg. Daarna gaat u de kennis in de praktijk toepassen. Het accent ligt op het verhogen van de rijvaardigheid en het verbeteren van de risicoperceptie. In de praktijk kunnen diverse oefeningen worden gedaan.

  • Algemene voertuigbeheersing
  • Rem- en uitwijktraining
  • Over- en onderstuur training
  • Bermtechniek/bermvlucht*
  • Remmen- en uitwijken op een gladde hellingbaan*

*Afhankelijk van de locatie

Praktijktraining

Algemene voertuigbeheersing
Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.

Rem- en uitwijkoefeningen
Deelnemers ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

Over- en onderstuurtraining
Deelnemers leren  in deze oefening het verschil tussen onder –en overstuursituaties te herkennen en te beheersen. Zij leren risico’s goed in te schatten. Daarnaast leer je de juiste technieken om de controle over je voertuig  te behouden. Verder zullen systemen als ASR en ESP worden behandeld

Remmen –en uitwijken op een hellingbaan op glad wegdek
Deelnemers leren op een hellingbaan met glad wegdek optimaal de auto te beheersen tijdens rem -en uitwijksituaties met als doel de controle te behouden of te hernemen.

Tijden
09.00 – 16.00 uur

U maakt tijdens de training gebruik van uw eigen auto op het trainingscentrum. Dat is immers de auto waar u altijd mee rijdt en elke auto heeft zijn eigen rijeigenschappen.
Onze baan is zo geconstrueerd dat er geen extra slijtage aan uw auto zal plaats vinden.
Mocht u niet beschikken over een eigen auto dan is het mogelijk om tegen een geringe meerprijs een auto van het IVVN te gebruiken.

Certificaat

Na het volgen van deze training ontvangt u een certificaat

Prijzen
Bel ons of vraag een offerte aan.