Grip- & Slipcursus

Een Grip- & Slip Training is een aanrader voor iedereen, of u nu beginnend automobilist bent of een ervaren rijder. De veiligheid op de weg is immers van meer zaken afhankelijk dan alleen uw rijgedrag. Gladheid ontstaat bij regen na een lange periode van droogte en na een sneeuw- of hagelbui of bij ijzel. Elke automobilist moet daarom beschikken over een uitstekend reactievermogen en goede rijvaardigheden. Tijdens de Grip- & Sliptrainingen proberen wij u inzicht te geven en bewust te maken van de risico’s in het dagelijkse verkeer. U leert op een veilige en verantwoorde wijze hoe u een slip kunt voorkomen en kunt corrigeren. Ook leert u hoe u op de juiste wijze moet remmen in een noodsituatie of hoe u kunt uitwijken om een aanrijding met een obstakel te voorkomen. Na een Grip- & Sliptraining heeft u geleerd dat voorkomen altijd beter is dan genezen!

Praktijktraining

1 – Algemene voertuigbeheersing.
Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek. 

2 – Rem- en uitwijkoefeningen.
Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig.
Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

3 – Over- en onderstuurtraining.
Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico’s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.

4 – Uitwijkoefeningen
Deelnemers leren op glad wegdek optimaal de auto te beheersen tijdens uitwijksituaties met als doel de controle te behouden of te hernemen.

U maakt tijdens de training gebruik van uw eigen auto op het trainingscentrum. Dat is immers de auto waar u altijd mee rijdt en elke auto heeft zijn eigen rijeigenschappen.
Onze baan is zo geconstrueerd dat er geen extra slijtage aan uw auto zal plaats vinden.
Mocht u niet beschikken over een eigen auto dan is het mogelijk om tegen een geringe meerprijs een auto van het IVVN te gebruiken.

Duur van de training

Dagtraining 09.00 – 16.30 uur

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u een certificaat.