Compacte Anti-slipcursus

Tijdens een compacte training oefent u de belangrijkste lessen in een ongevalsituatie. De training is geschikt voor particulieren of kleine groepen.

U leert veilig uitwijkmanoeuvres uit te voeren tijdens een noodstopsituatie. U doet ervaring op met onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip). U leert in een te snel genomen bocht weer de controle over uw auto te krijgen. U wordt begeleid door de beste instructeurs van Nederland.

Inhoud van de theorie

  • Actuele informatie verkeerswet en regelgeving                                     
  • Verkeersinzicht en voertuigkennis
  • Gevaarherkenning
  • Brandstofbesparende rijstijl

Praktijktraining

1 – Algemene voertuigbeheersing
Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.

2 – Rem- en uitwijkoefeningen
Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

3 – Over- en onderstuurtraining
Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico’s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.

Duur van de training

Compact training: 3 uur
09.00 – 12.00 uur
13.00 – 16.00 uur
18.00 – 21.00 uur

U maakt tijdens de training gebruik van uw eigen auto op het trainingscentrum. Dat is immers de auto waar u altijd mee rijdt en elke auto heeft zijn eigen rijeigenschappen.
Onze baan is zo geconstrueerd dat er geen extra slijtage aan uw auto zal plaats vinden.
Mocht u niet beschikken over een eigen auto dan is het mogelijk om tegen een geringe meerprijs een auto van het IVVN te gebruiken.