Basis Veiligheidstraining personenauto

Vroeger sprak men van een antislipcursus, maar in deze moderne tijd bieden wij u meer! Iedere automobilist wordt in het dagelijkse verkeer wel eens geconfronteerd met een gevaarlijke verkeerssituatie. Tijdens de basis veiligheidstraining wordt u bewust gemaakt van de mogelijkheden, maar vooral ook van de onmogelijkheden, in het verkeer en de beperkingen van u en uw voertuig. U leert eerder gevaarlijke situaties herkennen en te vermijden. Mocht u dan toch nog in de problemen komen, dan weet u hoe te handelen en vergroot u uw kansen.

Doel

Het bewust maken van u als bestuurder en het geven van inzicht in verschillende weg- en verkeerssituaties. Daarnaast het optimaliseren van uw voertuigbeheersing.

Inhoud van de training

Na een korte theoretische uitleg zult u in de praktijk worden getraind in de volgende onderdelen:

  • De juiste remtechniek en het maken van een noodstop
  • Het uitwijken voor een obstakel
  • Uitleg ABS en ESP systemen
  • Remmen en een noodstop in de berm
  • Onderstuur en overstuur
  • Het onderkennen en onder controle brengen van een slippend voertuig

Tijden
09.00 -16.00

Eigen auto

U maakt tijdens de training gebruik van uw eigen auto op het trainingscentrum. Dat is immers de auto waar u altijd mee rijdt en elke auto heeft zijn eigen rijeigenschappen.
Onze baan is zo geconstrueerd dat er geen extra slijtage aan uw auto zal plaats vinden.
Mocht u niet beschikken over een eigen auto dan is het mogelijk om tegen een geringe meerprijs een auto van het IVVN te gebruiken.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u een certificaat.