Taxiplus training

De VIP-taxiplus training is een opleiding die deels bestaat uit onderdelen van de opleiding Directiechauffeurs CCV- D1. De training is speciaal ontwikkeld voor uw bedrijf, de chauffeur die zich verder wil ontplooien en het niveau wil bereiken van een Directiechauffeur. Het gaat daarbij om de juiste instelling, zijn/haar passie, een veilige, vlotte en comfortabele rijstijl en de wens een echte gastheer of gastvrouw te zijn.

Waarom deze opleiding?

Uw chauffeur is een belangrijke schakel in het contact  tussen uw bedrijf en de klant. Uw chauffeur is dan ook uw visitekaartje. Het is van belang dat hij/zij een goede en comfortabele rijstijl bezit en op juiste wijze communiceert met uw klanten. Zowel een goede non-verbale alsmede een goede verbale communicatie is van belang om er voor te zorgen dat uw klanten tevreden zijn en opnieuw gebruik zullen maken van uw diensten.

In de training brengen wij uw chauffeur dan ook een aantal aspecten bij om dit doel te bereiken. Wij leren hem te denken vanuit de klant. Zijn klant te zien als een gast en zichzelf als gastheer. Hij leert op juiste wijze situaties in te schatten en zich te verdiepen in de wensen van zijn of haar gast. Daarnaast blijft hij oog houden voor een comfortabele rit, die ook nog eens vlot verloopt.

De training die wij aanbieden is, naast het bovengenoemde, gebaseerd op vier belangrijke pijlers.

Bewustwording – gedragsverandering – mentaliteitsverandering – voertuigbeheersing

Waarbij alle aandacht voor Veilig, Vlot, Comfortabel rijden en Communiceren centraal staan.

Een goed chauffeur is meer dan iemand met een B –rijbewijs, die graag achter het stuur van een mooie auto kruipt. Deze training leert geen trucjes aan, die voor een korte termijn effect geven,  maar zorgt voor bewustwording en een permanente verbetering van inzichten en vaardigheden. Daarbij kunnen wij putten uit meer dan 30 jaar kennis en ervaring  in het opleiden.

SAFETY principes
De term Safety wordt als acroniem gebruikt en dient als ezelsbruggetje. Het zijn zeer uiteenlopende onderwerpen waarbij dieper wordt ingegaan op de volgende aspecten.

 • See end been seen
 • Always a way out
 • Far and wide view
 • Ever aware
 • To have control
 • Your responsibility

De Safety principes lopen als een rode draad door de praktijktraining.

De training bestaat uit twee delen. Naast de praktijktraining op de openbare weg is er een  Masterclass. In deze Masterclass zal worden ingegaan op de volgende onderstaande items.  Zowel de praktijktraining alsmede de Masterclass duren een dagdeel. Natuurlijk kunnen wij ook voor u een maatwerktraining samentellen, waarbij uw chauffeurs alleen de Masterclass of het praktijkdeel op de openbare weg volgen.

Masterclass

 • Personal Development
 • De juiste beroepshouding
 • Van klant naar gast
 • Van chauffeur naar gastheer
 • Etiquette & omgangsvormen

Trainingsvoertuig
Voor de uitvoering van de praktijktraining kunt u gebruik maken van uw eigen auto, maar ook van het voertuig van het IVVN.

 Verslag
Indien gewenst ontvangt u na de training een verslag van de praktijktraining, met de bevindingen en adviezen.

De Kosten
De kosten van deze training  worden op basis van het aantal deelnemers voor u vastgesteld.

Trainingslocatie
In-Company of andere locatie.