Rijtesten en trainingen kinderopvang

Waarom een rijtest
U, als kinderopvang, levert misschien ook het vervoer van de kinderen. Maar gebeurt dit ook veilig? Na het tragische ongeval met de stint zijn veel bedrijven afhankelijk geworden van het vervoer per auto of bus. Bezit degene die met de kinderen op pad gaat wel over voldoende inzicht en vaardigheden in het hedendaagse drukke verkeer?

Om dit zeker te weten bieden wij u de mogelijkheid uw chauffeurs te laten testen. Tijdens een rijtest/training wordt niet alleen gekeken naar de voertuigbeheersing, verkeersinzicht en waarnemingstechnieken, maar gaan we daadwerkelijk een stap verder om u een duidelijk beeld te geven of u chauffeurs veilig de weg op kunnen met de kinderen. Voor u belangrijk om te weten, want uiteindelijk blijft u toch verantwoordelijk. Daarnaast worden de bevindingen van de instructeur vastgelegd in een rit- verslag en geeft hij, waar nodig, waardevolle tips voor de verbetering van de rijstijl.

Praktijktraining openbare weg/Individuele praktijk- rit
Voorafgaand aan deze individuele rit op de openbare weg wordt aandacht besteed aan de juiste zithouding en spiegelafstelling zonder dode hoek. Deze zaken zijn essentieel om goed aan het verkeer te kunnen deelnemen, zeker met kwetsbare passagiers. Tevens wordt aandacht besteed aan een juist gebruik van de veiligheidsgordel(s).
Tijdens de rit zal aan de cursist advies worden gegeven over hoe men, indien nodig, de
 rijstijl kan verbeteren en aanpassen. Er zal voornamelijk aandacht worden besteed aan:

  • De juiste rijtechniek;
  • Defensief rijden;
  • ‘Taal van de weg’
  • Safety principes

Duur van de training: 1 uur en 30 minuten

Veiligheidstraining met eigen auto
De training wordt gevolgd in uw eigen voertuigen.

Prijs op aanvraag

Locatie: Deze training wordt gegeven vanaf uw locatie.