Rijtesten en trainingen zorginstellingen

Rijtesten en trainingen Personenvervoer Zorginstellingen

U, als zorginstelling, levert waarschijnlijk ook groepsvervoer aan uw cliënten. Maar gebeurt dit ook veilig?


Rijstijltraining
Veel zorginstellingen, zoals tehuizen, kinderdagverblijven en zorginstellingen leveren meestal ook klein groepsvervoer. Dit vergt een speciale rijstijl omdat de chauffeurs een grote verantwoordelijkheid dragen voor de veiligheid van hun (soms minder mobiele) cliënten. Uw chauffeurs moeten niet alleen beschikken over de juiste vaardigheden, maar zeker over de juiste mentaliteit en gedrag. IVVN heeft een uniek concept ontwikkeld waarbij er een uitstekende balans wordt gecreëerd tussen gedrag, mentaliteitsverandering en vaardigheden.
Iets, dat naast veiligheid ook nog eens brandstofbesparing oplevert.

Er wordt niet alleen gekeken naar de voertuigbehandeling, verkeersinzicht, waarnemingstechnieken en risicoperceptie, maar we gaan daadwerkelijk een stap verder in onze training. Daarnaast worden de bevindingen van de instructeur vastgelegd in een ritverslag en geeft hij, waar nodig, waardevolle tips voor de verbetering van de rijstijl.

Anders denken is anders doen!
Daarom is het verstandig uw chauffeurs niet zo maar een rijstijl-training te laten volgen. In deze unieke training wordt niet alleen een analyse gemaakt van het rijgedrag van de chauffeur tijdens een rit in de eigen auto. Wij werken samen met uw chauffeurs toe naar de basis van veilig autorijden.
Inderdaad, gedragsverandering, juiste mentaliteit, juiste vaardigheden. Anders denken is anders doen!
Inhoud van de Rijstijltraining

Praktijktraining openbare weg/
Individuele praktijkrit
Voorafgaand aan deze individuele rit op de openbare weg wordt aandacht besteed aan de juiste zithouding en spiegelafstelling zonder dode hoek. Deze zaken zijn essentieel om goed aan het verkeer te kunnen deelnemen, zeker met kwetsbare passagiers. Tevens wordt aandacht besteed aan een juist gebruik van de veiligheidsgordel(s).
Tijdens de rit zal aan de cursist advies worden gegeven over hoe men, indien nodig, de
rijstijl kan verbeteren en aanpassen. Er zal voornamelijk aandacht worden besteed aan:

  • De juiste rijtechniek;
  • Defensief rijden;
  • Het Nieuwe Rijden;
  • Safety principes

Duur van de training: 1 uur en 30 minuten

Veiligheidstraining met eigen auto
De training wordt gevolgd in uw eigen voertuig. Dat is immers de auto waarmee u het meest onderweg bent. En elke auto heeft specifieke rijeigenschappen waarmee u tijdens de training leert omgaan.

Prijs op aanvraag

Certificaat: Na afloop van de training ontvangt u een certificaat.

Locaties: Deze training wordt ‘In Company’ gegeven.