Opleiding Directiechauffeur CCV-D1

Hartelijk welkom op de website van het IVVN. U bent hier waarschijnlijk gekomen omdat u op zoek bent naar een nieuwe uitdaging  en u interesse heeft in het vak van directiechauffeur. Het vak van directiechauffeurs is ook een schitterend vak, maar is helaas niet voor iedereen weggelegd. Het IVVN stelt dan ook een aantal minimum eisen, die u moet bezitten om tot de opleiding te worden toegelaten.

Het IVVN is een, door het CCV, erkende opleider voor de opleiding Directiechauffeur CCV-D1. Wat de opleiding precies inhoudt kunt u op onze website lezen en is verdeeld in duidelijke blokken, die u hieronder aantreft. Mocht u na het lezen een persoonlijk gesprek willen aangaan of u willen inschrijven dan heten wij u van harte welkom.

Directie IVVN

 

CCV-D1

De opleiding directiechauffeur bestaat uit twee delen. Een theoretisch deel en een praktijktraining. De praktijktraining duurt vier dagen, met op vrijdag aansluitend het CCV D1 theorie en praktijkexamen.

Lees meer

Directiechauffeur worden?

Het vak van directiechauffeur is een prachtig vak! Een vak waarin veel discipline van u wordt gevraagd, een juiste beroepshouding en integriteit. Daarnaast dient u over een vlotte, comfortabele maar vooral slimme rijstijl te beschikken.

Lees meer

Intake

De deelnemer volgt eerst een intake van een dagdeel, waarin wordt beoordeeld of hij/zij de juiste basiskwaliteiten en mentaliteit voor de functie directiechauffeur heeft. Is daar sprake van, dan kan men op het basisniveau instromen.

Lees meer

Examengarantie

Omdat wij uitsluitend met de beste instructeurs werken, durven wij u met een gerust hart examengarantie te geven op het praktijkexamen. De vakopleiding directiechauffeur is zeer zorgvuldig opgebouwd, waardoor een grote slagingskans.

Lees meer

Internationaal

Naast het behalen van het CCV-D1 certificaat bieden wij u ook de mogelijkheid uw vaardigheden verder uit te bouwen met de aanvullende opleiding Internationale directiechauffeur. Dit is een waardevolle opleiding en zeker de moeite waard.

Lees meer

Algemene informatie

Het beroep directiechauffeur is een verantwoordelijke baan die veel discipline verlangt van de chauffeur. Een directiechauffeur doet meer als het alleen vervoeren van personen. Zo heeft de chauffeur vaak extra opleidingen gevolgd met betrekking tot autorijden en de veiligheid.

Lees meer

CCV- D2

Bent u geslaagd voor uw CCV- D1 certificaat dan kunt u doorgaan met de volgende stap, namelijk CCV-D2. Wij raden u echter aan eerst praktijkervaring op te doen als directiechauffeur voor u aan de opleiding CCV-D2 begint. Alleen dan maakt u een goede kans.

Lees meer

Applicatie dagen en D3 -D4

Om het CCV certificaat te behouden dient u 3 applicatietrainingen in de vijf jaar te volgen. U kunt er voor kiezen aanvullende rijtrainingen te volgen in Nederland, maar u kunt zich ook verder ontwikkelen door het volgen van een rijtraining in het buitenland.

Lees meer