Intake

De deelnemer volgt eerst een intake van een dagdeel, waarin wordt beoordeeld of hij/zij de juiste basiskwaliteiten en mentaliteit voor de functie van directiechauffeur heeft. Is daar sprake van dan kan men op het basisniveau instromen.

De intake

Heeft u bij een erkende opleider korter dan 6 maanden geleden een intake gedaan dan kunnen wij op basis van het rapport wat u heeft ontvangen bekijken of u aan de opleiding kunt beginnen. Is dit niet het geval dan is het aan te raden eerst een intake te doen, zodat wij een goed beeld krijgen van uw kennis en vaardigheden. Natuurlijk hoeft u tijdens een intake niet alles goed te doen, maar kunnen wij wel zien of u over voldoende kwaliteiten beschikt om de opleiding met succes af te ronden. Na de intake krijgt u gelijk te horen of u geschikt bent en kunt u de tips die u heeft gehad tijdens de intake direct in de praktijk brengen. Daarna ontvangt u ook nog een verslag van uw intake, met de resultaten en aanbevelingen. Het verslag dat u ontvangt geeft u een duidelijk inzicht, waarmee u vast aan de slag kunt gaan, voorafgaand aan het opleidingstraject.

Intake reserveren

Als u er van overtuigd bent dat u directiechauffeur wilt worden en wilt weten of u daarvoor in aanmerking komt dan kunt u zich direct inschrijven voor de intake. Om een goed beeld van u te krijgen houden wij eerst een gesprek met u en een kennistest. De kennistest bestaat uit enkele vragen over verkeerssituaties, het wegennet en praktijksituaties die u zou kunnen tegenkomen als directiechauffeur. Aansluitend starten wij met de rijstijlanalyse. De rijstijlanalyse bestaat uit een rit van 1,5 uur op de openbare weg, waarbij de instructeur alle aspecten van het rijden observeert en u een aantal waardevolle tips geeft.

De volgende stap

Indien blijkt uit de intake dat u beschikt over voldoende kwaliteiten dan kunt u starten met de opleiding en kiezen voor een nieuwe toekomst als directiechauffeur. De intake wordt altijd afgenomen door Matthieu Stam. Hij is Internationaal Trainer geweest bij Bruseco en oprichter van het IVVN, waar hij als verkeersdeskundige en instructeur naam heeft gemaakt. Tevens is hij betrokken geweest als deskundige en jurylid bij diverse televisieprogramma’s zoals De Allerslechtste Chauffeur van Nederland, Blik op de Weg en Gevaar op de Weg.

Een dag vooropleiding

U kunt ook kiezen voor een dag vooropleiding. Deze dag kunt u zien als de eerste dag van uw opleidingsweek. Het grote voordeel voor u is dat u een uitstekend beeld krijgt van wat de opleiding precies inhoudt. Alle aspecten die tijdens de opleidingsweek aan bod komen neemt de instructeur met u door, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken of u de opleiding echt wilt volgen. U spaart daarmee de kosten van een intake uit.

Dit biedt u de volgende voordelen:

  • U krijgt een uitstekend inzicht van wat de opleiding nu precies inhoudt, omdat de instructeur alle aspecten die worden behandeld tijdens de opleiding aan bod laat komen
  • U krijgt zo een beter gevoel bij wat een functie als directiechauffeur voor u kan betekenen
  • U hoeft geen intake meer te doen, want u ontvangt op basis van de trainingsdag, die u heeft gevolgd, een uitgebreid verslag met daarnaast het opleidingsadvies
  • U kunt na deze dag beslissen of u met de opleiding verder wilt gaan
  • De kosten van de dag vooropleiding wordt in mindering gebracht op het cursusgeld
  • U hoeft nog maar drie aaneengesloten opleidingsdagen te volgen

Wilt u de intake doen of een vooropleiding? Schrijf u nu dan in.