CCV- D2

Bent u geslaagd voor uw CCV- D1 certificaat dan kunt u doorgaan met de volgende stap, namelijk CCV-D2. Wij raden u, echter, aan eerst praktijkervaring op te doen als directiechauffeur voor u aan de opleiding CCV-D2 begint. Alleen dan maakt u een goede kans. Het IVVN werkt bij de opleiding CCV- D2 nauw samen met de beste partners en een team specialisten uit het vak, die in samenwerking met het IVVN de CCV-D2 of training verzorgt.

Bij de opleiding Directiechauffeur CCV-D2 wordt u geleerd met grote besluitvaardigheid aan het verkeer deel te nemen en zo mogelijk bedreigende situaties op juiste wijze te interpreteren en daar op adequate wijze naar te handelen. Binnen deze opleiding is extra aandacht voor de beveiliging en rijtechnieken. Ook het optimaal voorbereiden van de route, het maken van een routebeveiligingsplan, multitasking, in- en uitstapprocedures en nog veel meer.

Daarnaast wordt de deelnemer getraind in het omgaan met het rijden op hogere snelheden op provinciale wegen en de daarbij behorende inhaaltechnieken.

Deelnemen aan de opleiding CCV-D2 is alleen mogelijk als u met goed gevolg heeft deelgenomen aan de opleiding en in het bezit bent van het CCV-D1 certificaat. Daarnaast is een ruime ervaring als directiechauffeur gewenst.

Om het CCV certificaat te behouden dient u 3 applicatietrainingen in de vijf jaar te volgen.