Anti slip -en Griptraining

U krijgt een complete, 3 uur durende professionele training op onze locaties in Lelystad.

De trainingen worden gegeven op de mooiste en grootste rijvaardigheidscentra van Nederland

RDW 28729a (2)

Dagelijks liggen er veel gevaren op de loer. Maar na de training kunt die u met de juiste kennis en ervaring deze gevaren prima inschatten en voorkomen of omzeilen. Tijdens onze slipcursus leert u hoe u een slip voorkomt, corrigeert of obstakels ontwijkt. U leert belangrijke rijtechnieken en verbetert uw reactievermogen, waardoor u altijd veiliger rijdt.

Goed voorbereid op weg

Uw eigen rijgedrag bepaalt voor een groot gedeelte de veiligheid op de weg, maar ook een onverwachte situatie en reacties van andere weggebruikers, zoals remmende voorgangers, wegpiraten en de weerssituatie spelen hierbij een grote rol. Wees dus voorbereid op dergelijke gevaren en noodsituaties. U verbetert gegarandeerd uw rijvaardigheid en leert risicomijdend gedrag aan door het volgen van de training, bestaande uit een prima mix van een korte theorie en veel praktijkoefeningen. IVVN staat met zeer ruime ervaring en de beste instructeurs van Nederland voor u klaar.

Leerzaam en leuk!

Deze complete volwaardige anti slip -en Griptraining duurt 3 uur.
Leerzaam, zinvol en leuk om te doen.
Anti-slipcursus voor particulieren en bedrijven.
U oefent de belangrijkste lessen in een ongevalssituatie.

Tijdens een noodstopsituatie wordt u geleerd hoe u op een veilige manier uitwijkmanoeuvres kunt uitvoeren. Er wordt ervaring opgedaan met onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip). U leert in een te snel genomen bocht weer de controle over uw auto te krijgen. U wordt begeleid door de beste instructeurs van Nederland.

Programma

09.00- 12.00 uur ochtend
13.00 – 16.00 uur middag

Avond op aanvraag

Theorietraining

– Waarneming versus ontstaan van een ongeval
– Hoe rem je in noodsituaties?
– Hoe corrigeer je een slip?
– Onder- en overstuur

Praktijktraining

1 – Algemene voertuigbeheersing.
Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.

2 – Rem- en uitwijkoefeningen.
Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig.
Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

3 – Over- en onderstuurtraining.
Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico’s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.

4 – Uitwijkoefeningen
Deelnemers leren op glad wegdek optimaal de auto te beheersen tijdens uitwijksituaties met als doel de controle te behouden of te hernemen.

Natuurlijk maakt u tijdens de training gebruik van uw eigen auto op het trainingscentrum. Dat is immers de auto waar u altijd mee rijdt en elke auto heeft zijn eigen rijeigenschappen.
Onze baan is zo geconstrueerd dat er geen extra slijtage aan uw auto zal plaats vinden.
Mocht u niet beschikken over een eigen auto, dan is het ook mogelijk een auto te huren.

Natuurlijk inclusief koffie/thee en een certificaat!

Prijs: 129,-  inclusief 21% BTW.

Boek nu deze training, want vol is vol!

Bel 088-1666 888 of mail naar info@ivvn.nl